Noua schemă de compensare și plafonare a facturilor intră în vigoare de azi, milioane de facturi au fost calculate greșit

Noua schemă de compensare și plafonare a facturilor la electricitate şi gaze a intrat în vigoare de marți, 1 februarie și se va aplica până pe 31 martie. Modificările față de schema din noiembrie prevăd scăderea plafonului și creșterea compensării facturilor, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru cei noncasnici.

Între timp, reprezentanții ANRE dau din umeri pe la posturile TV atunci când vine vorba despre calcularea greșită a facturilor de până acum și ce e de făcut în legătură cu asta. „Nu sunt jurist” a spus vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege care a intervenit în emisiunea News Alert de la Digi 24.

Principalele modificări faţă de schema care era în vigoare de la 1 noiembrie prevăd scăderea plafonului de la 1 leu pe kWh la 0,80 de lei pe kWh pentru energie electrică şi de la 0,37 lei pe kWh la 0,31 de lei pe kWh pentru gaze.

Totodată, dacă se încadrează în consumul de 500 de kWh la electricitate şi 300 de metri cubi la gaze lunar, consumatorul beneficiază de o compensare suplimentară până la 0,68 de lei pentru energia electrică şi circa 0,22 de lei pentru gazele naturale, cu toate taxele incluse.

Guvernul a aprobat OUG care conţine această schemă de sprijin pe 25 ianuarie

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*