Muncitor român, obligat să plătească mașina de firmă cu care a făcut accident

Un tehnician de mentenanță care a produs un accident cu mașina de serviciu a fost dat în judecată de firma la care lucra. Societatea le-a cerut judecătorilor să îl oblige pe bărbat să achite 30.000 de lei – contravaloarea mașinii. Cererea a fost admisă parțial.

Printr-un proces deschis la Tribunalul Prahova, o firmă și-a dat în judecată un fost angajat, cerându-le judecătorilor „să dispună obligarea pârâtului la plata prejudiciului material suferit de reclamantă, urmare a faptelor săvârșite de către pârât, estimat la suma de 30.000 lei”.

Firma a arătat în cererea de chemare în judecată că angajatul a primit o mașină de serviciu Kia CEE’D, iar în data de 28 decembrie 2020, „pe fondul unei neglijențe din partea pârâtului și a neadaptării vitezei la condițiile de drum”, angajatul a provocat un accident în urma căreia mașina a fost grav avariată, iar pentru că nu mai putea fi reparată a fost predată unui centru de distrugere.

„Este mai mult decât evident că, față de dispozițiile art. 254 Codul muncii, angajatul societății, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu la data de 28.12.2020, răspunde pentru prejudiciile cauzate acesteia prin vina sa, cu consecința obligării pârâtului la acoperirea prejudiciului cauzat, cuantificat la suma de 30.000 lei”, s-a mai arătat în cererea de chemare în judecată.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*