Munca la Academia de Poliție, descrisă: Cafele, țigări și sporuri prin rotație, date pe „cumetrii”

O polițistă care lucrează la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și-a spus oful în sala de judecată, marți, 8 noiembrie, la procesul penal în care Iulian Beutoru, fost șef al Biroului Control Intern din instituție, este judecat pe fond pentru luare de mită.

Numiri în funcții pe „cumetrii”, sporuri date „prin rotație” pe bază de afiliere politică și, în rest, cafele și țigări toată ziua – așa descrie femeia-ofițer activitatea din Academia de Poliție.

Valentina Dincă este polițista care a făcut dezvăluirile în procesul lui Iulian Beutoru, trimis în judecată de DNA, în 2021, pentru că pe vremea când era în funcție i-ar fi pretins bani unui subordonat cu promisiunea că în schimbul lor i-ar fi obținut de la superiori majorarea salariului cu 50%.

Pe scurt, este vorba despre acordarea unor „indicatori de activitate” în baza cărora polițiștii ar putea primi mai mulți bani la salariu, dacă participă la „acțiuni speciale”.

Teoretic, banii i-ar merita cei din serviciile de intervenție rapidă, care își riscă viața, sau cei care se ocupă de crime și lucrează cu cadavre.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*