Motivul pentru care Poșta Română a fost amendată de ANSPDCP

Poșta Română a fost amendată cu 2.000 euro de către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) deoarece a pierdut o serie de documente ce conțineau date cu caracter personal.

Din comunicatul emis de ANSPDCP reiese că Poșta Română a pierdut documente a 35 de persoane fizice (destinatari), ce conțineau decizii de stabilire a drepturilor de pensie, carnete de muncă și certificate de deces. Amenda a fost aplicată pentru neimplementarea măsurilor tehnice și organizatorice adecvate pentru a asigura un nivel de confidențialitate și securitate a datelor personale ale persoanelor vizate, ceea ce a dus la pierderea, divulgarea neautorizată sau accesul neautorizat la anumite date cu caracter personal.

În plus, Autoritatea de supraveghere a obligat compania să-și refacă, din punctul de vedere al riscului pentru drepturile și libertățile persoanelor, procedurile de lucru atât pe calculatoare, cât și privind primirea ori livrarea trimiterilor poștale, precum să și asigure o protecție fizică a spațiilor de lucru unde sunt prelucrate trimiterile poștale. În plus, persoanele care acționează cu autoritatea companiei vor trebui să fie instruite pentru respectarea prevederilor Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR).

ANSPDCP a mai amendat Poșta Română și în vara anului 2020, tot cu 2.000 euro, deoarece, din cauza lipsei măsurilor tehnice și organizatorice adecvate pentru prevenirea accesului neautorizat la datele cu caracter personal, s-a ajuns la compromiterea confidențialității datelor personale a 81 de persoane vizate pe o pagină a site-ului companiei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*