Mita de 800.000 de euro de la Microsoft, subiect evitat cu eleganță de oamenii lui Tăriceanu. Cine a pus umărul la ascensiunea fostului premier liberal

Foștii politicieni Eugen Teodorovici, Bogdan Olteanu, Zoltan Somodi și un consilier din echipa israeliană de sfătuitori ai lui Călin Popescu Tăriceanu în campania electorală din 2008 au fost audiați la Înalta Curte joi, 8 iunie, în procesul în care fostul premier liberal este acuzat că ar fi luat o mită de 800.000 de euro de la compania Fujitsu-Siemens pentru prelungirea contractelor Microsoft.

Judecătorii de la instanța supremă i-au citat pe mai mulți colaboratori ai lui Călin Popescu Tăriceanu, printre cei audiați numărându-se nume cunoscute de pe scena politică, dar și persoane din culisele ei, mai exact consilieri politici români sau străini care au „pus umărul” la ascensiunea fostului șef al Senatului.

Îmbrăcat într-un costum albastru-cobalt, Teodorovici contrasta cu Petru Berteanu. Dacă fostul ministru de finanțe părea decupat de pe o copertă de modă, fostul consilier prezidențial Petru Berteanu, în prezent scriitor, parcă venise din Vama Veche, îmbrăcat în niște jeanși rupți și un tricou odinioară negru, decolorat de soare.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*