Mircea Govor a primit despăgubiri de 65.000 € în instanță. „Arestarea a fost injustă. Războaiele televizate costă”

Liderul local al PSD Mircea Govor a primit, marți, în primă instanță, despăgubiri de la statul român pentru perioada în care i-au fost aplicate măsuri judiciare, inclusiv de arestare preventivă, înainte de a fi achitat definitiv. Avocatul său, Bogdan Cimbru, a declarat pentru Gândul că acest precedent este deosebit de important și este un semnal că orice decizie injustă poate afecta buzunarul contribuabilului.

Un complet al Tribunalului Satu Mare i-a dat câștig de cauză lui Mircea Govor, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, în prezent președinte al organizației județene a PSD Satu Mare, care a dat în judecată statul român, pentru prejudiciile cauzate prin măsurile luate împotriva sa după ce procurorii DNA l-au acuzat de șantaj, pentru care a și fost condamnat în primă instanță, dosar în care a fost achitat ulterior.

„Tribunalul Satu Mare a constatat astăzi, în primă instanță, faptul că dosarul penal instrumentat de către DNA Serviciul Teritorial Oradea împotriva domnului Govor și altor doi inculpați a fost un abuz, măsura preventivă a reținerii, respectiv a arestării efective a domnului Mircea Govor fiind una injustă, așa cum spune legiuitorul. Pe cale de consecință, a acordat atât daune materiale, cât și daune morale, ca să despăgubească toată suferința și toate traumele trăite de către domnul vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare la momentul respectiv”, a declarat, pentru Gândul. avocatul lui Mircea Govor, Bogdan Cimbru.

„Trebuie avut în vedere faptul că acest precedent este unul deosebit de important, întrucât domnul Govor este primul președinte sau vicepreședinte de Consiliul Județean care a dat în judecată statul român pentru detenție injustă, arestare injustă, iar judecătorul a constatat că tot ceea ce a făcut DNA-ul și toate aceste războaie televizate pornite împotriva oamenilor politici și nu împotriva faptelor mai devreme sau mai târziu se întorc împotriva contribuabilului, care va trebui să achite din propriul buzunar. Nu procurorul de caz, ci contribuabilul, statul român, prin Ministerul Finanțelor, va achita despăgubiri”, a subliniat apărătorul lui Mircea Govor.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*