Ministrul Educației spune că propunerea unei vacanțe în februarie nu ar fi venit de la operatorii de turism

Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri seara, într-o intervenție telefonică la Aleph News, că el reprezintă Ministerul Educației, nu ministerul operatorilor de cablu, când i-a fost reamintit faptul că Asociația Transportatorilor pe Cablu din România a lansat săptămâna aceasta o petiție, prin care solicită reintroducerea vacanței de iarnă în calendarul școlar, arată edupedu.ro.

Ministrul Educației anunțase la TVR că structura anului școlar 2022-2023 ar putea să fie modificată.

Consiliul Național al Elevilor este de părere că „structura anului școlar nu trebuie să se muleze pe dorințele operatorilor din turism, ci viceversa”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro, în legătură anul școlar 2022-2023. Ministrul Educației a spus că se analizează propunerea unei săptămâni de vacanță în luna februarie, pentru anul școlar viitor, și că există posibilitatea să se renunțe la împărțirea pe semestre.

Două organizații (Asociația Transportatorilor pe Cablu din România (ATCR) și Alianța pentru Turism (APT) au trimis un comunicat de presă comun prin care și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu eliminarea vacanței de iarnă din luna februarie a anului școlar 2021-2022.

Sorin Cîmpeanu: „Încă o dată vă spun. Este Ministerul Educației și nu este ministerul transportatorilor pe cablu. Ca politician și ca cetățean, mă interesează bunul mers al oricăruia dintre sectoarele economice ale României. Ca profesor și ca ministru al Educației, nu am cum să fac altcumva decât să pun în prim-plan interesele elevilor și interesele școlii. Dacă decizia, luând în considerare interesul elevilor și al școlii, întâmplător coincide cu solicitarea venită din alte domenii, cu atât mai bine. Înseamnă că suntem într-o situație fericită. Încă o dată precizez, toate aceste propuneri vor avea în vedere strict interesul copiilor și interesul școlii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*