Ministerul Justiţiei caută 13 procurori pentru Parchetul European

Ministerul Justiţiei a declanşat, miercuri, 19 ianuarie, o nouă procedură pentru selectarea a încă 13 candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat în România.

Conform unei informări făcute de Ministerul Justiției, în urma celor două proceduri anterioare, Colegiul Parchetului European (EPPO) şi-a dat acordul pentru şapte procurori europeni delegaţi, propuşi de instituția din țara noastră, dintr-un total de 20 de candidați. Persoanele interesate îşi pot depune candidaturile până la data de 31 ianuarie 2022, inclusiv, interviul urmând a avea loc în faţa comisiei de selecţie în perioada 14-17 februarie 2022, perioadă ce poate suferi modificări în funcţie de numărul candidaţilor înscrişi şi admişi la interviu, arată sursa citată.

Parchetul European (EPPO) este un organism independent al Uniunii Europene, responsabil de investigarea, urmărirea penală şi trimiterea în judecată a autorilor infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, inclusiv: frauda, corupţia, spălarea banilor, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

Procurorii selectați deja anul trecut pentru parchetul condus acum de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi sunt:

Dana-Manuela ANA – Direcția Națională Anticorupție

Dana-Cristina BUNEA – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Camelia-Elena GRECU – Direcția Națională Anticorupție

Constantin IRINA – Direcția Națională Anticorupție

Florin Bogdan MUNTEANU – Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași

Jean-Nicolae UNCHEȘELU – Direcția Națională Anticorupție.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*