Medicul Lucian Duță află dacă merge sau nu la pușcărie după ce a băgat în buzunar 6 milioane de euro

Dr. Lucian Duță, fost șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), cere sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate în timp ce așteaptă, miercuri, 4 mai, decizia definitivă în procesul în care e acuzat de procurorii anticorupție că a luat o șpagă de 6 milioane de euro pentru implementarea cardului de sănătate.

Cu 24 de ore înainte ca magistrații de la Curtea de Apel București să anunțe decizia definitivă în dosarul de corupție al lui Lucian Duță, acesta s-a prezentat la Înalta Curte pentru a solicita amânarea judecării excepției de neconstituționalitate, pe motiv că nu are avocat. Lucian Duță nu are unul, ci doi avocați (fostul șef al CSM, Dan Lupașcu, fiind unul dintre ei), însă marți n-a dat de niciunul.

Magistrații de la ICCJ au suspendat chiar ședința de judecată pentru ca fostul șef al CNAS să ia legătura cu avocații, în tentativa de a discuta marți cererea acestuia de sesizare a CCR. Cum Duță a dat câteva telefoane apoi a dat din umeri în fața instanței, judecătorii i-au dat termen 17 mai.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*