Masca e din nou obligatorie în toate spațiile deschise, atunci când incidența locală trece de 6 la mie

Masca e din nou obligatorie în toate spațiile publice deschise începând din seara trecută, însă numai dacă incidența locală trece de 6 la mia de locuitori, conform unui ordin ministerial publicat în Monitorul Oficial.

Reinstituirea obligativității măștii în toate spațiile deschise este trecută în Ordinul Ministerului Sănătății și al Ministerului Afacerilor Interne 2.024/147/2021. Noua regulă se aplică deja din 6 octombrie 2021.

Înainte de această modificare, masca era obligatorie numai în spațiile publice deschise aglomerate. Desigur, în localitățile în care incidența nu trece de 6 la mie, masca rămâne obligatorie în aer liber doar în spațiile aglomerate. Obligativitatea măștii în toate spațiile publice deschise a fost scoasă la mijlocul lunii mai, chiar în prima etapă a măsurilor de relaxare stabilite pentru perioada 15 mai – 31 august 2021. La acel moment se stabilise ca aceasta să fie necesară numai în spațiile deschise aglomerate.

Indiferent de incidența locală, masca rămâne obligatorie la locul de muncă (cu o excepție pentru birourile în care avem maximum zece persoane vaccinate complet), în spațiile publice închise și în transportul în comun.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*