Masca e din nou obligatorie în toate spațiile deschise, atunci când incidența locală trece de 6 la mie

Masca e din nou obligatorie în toate spațiile publice deschise începând din seara trecută, însă numai dacă incidența locală trece de 6 la mia de locuitori, conform unui ordin ministerial publicat în Monitorul Oficial.

Reinstituirea obligativității măștii în toate spațiile deschise este trecută în Ordinul Ministerului Sănătății și al Ministerului Afacerilor Interne 2.024/147/2021. Noua regulă se aplică deja din 6 octombrie 2021.

Înainte de această modificare, masca era obligatorie numai în spațiile publice deschise aglomerate. Desigur, în localitățile în care incidența nu trece de 6 la mie, masca rămâne obligatorie în aer liber doar în spațiile aglomerate. Obligativitatea măștii în toate spațiile publice deschise a fost scoasă la mijlocul lunii mai, chiar în prima etapă a măsurilor de relaxare stabilite pentru perioada 15 mai – 31 august 2021. La acel moment se stabilise ca aceasta să fie necesară numai în spațiile deschise aglomerate.

Indiferent de incidența locală, masca rămâne obligatorie la locul de muncă (cu o excepție pentru birourile în care avem maximum zece persoane vaccinate complet), în spațiile publice închise și în transportul în comun.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*