Masca de protecție, obligatorie la Satu Mare și în afara perimetrului școlilor

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea prin care oficial se prelungește starea de alertă, dar și lista restricțiilor care se impun localităților care înregistrează incidențe crescute ale cazurilor de COVID-19. Potrivit documentului, masca de protecție rămâne obligatorie nu doar în spațiile publice închise, ci și în afara școlilor, pe o rază de 50 de metri.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea de prelungire a stării de alertă și restricțiile care se impun odată ce incidențele cazurilor de COVID-19 încep să depășească două, trei, patru, respectiv 7,5 cazuri la mia de locuitori.

Autoritățile atrag atenția, odată cu începerea noului an școlar, că potrivit reglementărilor în vigoare, masca de protecție este obligatorie nu doar în zonele închise și în spațiile aglomerate, ci și în afara perimetrului școlilor, pe o rază de 50 de metri.

„Începând cu data de 13.09.2021 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ”, se arată în articolul 25 al Hotărârii C.J.S.U. nr. 42 din 09.09.2021.

Măsura a fost adoptată pentru a preveni și combate pandemia, explică autoritățile sătmărene.

„Această obligație a fost introdusă prin Hotărârea C.J.S.U. nr. 42 din 09.09.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de noul Coronavirus, care adaptează și actualizeză măsurile în baza noilor reglementări privind prelungirea stării de alertă”, au explicat oficialii de la Prefectura Satu Mare.

Tot astăzi autoritățile au publicat și lista școlilor cu scenariile în care acestea vor funcționa odată cu data de 13 septembrie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*