Luxemburg – prima țară europeană care va legaliza pe deplin producția și consumul de canabis

Miniștrii de Justiție și al Afacerilor Interne din Luxemburg, care este unul dintre cele mai bogate state europene, au anunțat că orice gospodar din ducat va avea dreptul să cultive patru plante de canabis. Acestea vor putea fi folosite doar pentru uz personal, au precizat autoritățile luxemburgheze. În schimb, comerțul cu semințe de canabis va fi permis, fără să existe o limită de cantitate sau de soi.

Urmează ca legislativul micului stat să voteze o lege prin care vor fi reduse sancțiunile pentru cei prinși cu mai puțin de 3 grame de canabis asupra lor. Astfel, amenzile vor fi cuprinse între  25 și 500 de euro, față de actualele amenzi care încep de la 251 de euro și ajung la 5.000 de euro. În schimb, șoferii prinși sub influența canabisului vor fi cercetați penal.

Decizia autorităților din ducat reprezintă o premieră în Europa, unde nicio altă țară nu a permis până acum cultivarea canabisului. Potrivit evz.ro, Luxemburgul a amânat mai mult timp luarea unei decizii în acest sens, din cauza presiunilor internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*