Lupta dusă în instanță de o profesoară amendată pentru că purta masca sub nas: „DSP nu educă. DSP hărțuiește”

O profesoară de matematică din județul Vaslui, amendată de DSP în septembrie 2021, la scurt timp după începerea anului școlar, pentru că „nu purta mască de protecție în timpul orei de curs și permitea nepurtarea acestor măști de către o parte dintre elevi” s-a luptat în instanță cu DSP pentru anularea sancțiunii sau măcar transformarea amenzii în avertisment. Procesul s-a terminat recent, la Tribunalul Vaslui.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Vaslui, o profesoară de matematică din Vaslui a dat în judecată Direcția de Sănătate Publică pentru anularea unei amenzi de 500 de lei aplicate în 22 septembrie 2021 pentru că „nu purta mască de protecție în timpul orei de curs și permitea nepurtarea acestor măști de către o parte dintre elevi”.

Concret, profesoara a fost amendată pentru încălcarea Legii 55/2020 privind măsurile de combatere a pandemiei.

Judecătoria a decis menținerea procesului-verbal de contravenție, dar a transformat amenda de 500 de lei în avertisment. Cu alte cuvinte, Judecătoria Vaslui a decis că fapta pentru care profesoara a fost sancționată există.

„În cauză instanţa a constatat că petenta a fost surprinsă în clasa unde erau elevi fără a purta mască în mod corespunzător. Motivarea acesteia că era pauză nu a fost concludentă, întrucât obligația impusă la începutul anului școlar viza prevenirea răspândirii infecției.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*