Lucian Duță, fostul șef CNAS, scapă sau nu de jumătate din pedeapsă?

Judecătorii dezbat pe data de 6 aprilie dacă fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duță, va beneficia sau nu de prevederile legii protecției martorilor după ce a „turnat” la DNA pentru a scăpa cu jumătate din pedeapsa de 6 ani de pușcărie pentru luare de mită.

În limbajul „academicienilor” de la Rahova „a face nouășpe`le” înseamnă a formula un denunț pentru a scăpa cu o pedeapsă mai mică, după aplicarea prevederilor Art. 19 din Legea 682/2002.

Exact asta a făcut Lucian Duță, fostul șef al CNAS, înainte ca instanța să soluționeze definitiv dosarul în care a primit pe fond 6 ani de închisoare pentru o mită de 6,3 milioane de euro (800.000 cash și 5,5 milioane în cont din Elveția) primită în 2010 în legătură cu implementarea cardului de sănătate.

De aceea, cauza a fost repusă pe rol după ce judecătorii Curții de Apel București au rămas în pronunțare cu privire la apelul declarat de Lucian Duță împotriva deciziei de condamnate pronunțată de Tribunalul București.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*