„Londonezul” Alexander Adamescu rămâne cu mandatul european de arestare. Din ce motive nu se consideră fugar fiul lui Dan Adamescu

Omul de afaceri Alexander Adamescu rămâne cu mandatul european de arestare emis în dosarul în care se sustrage cercetărilor încă din 2016, în dosarul în care este acuzat că intermedia șpăgile între tatăl său, Dan Adamescu, și judecătoarele corupte de la Tribunalul București, Elena Rovența și Ion Stanciu. Este pentru a doua oară când un judecător de la Tribunalul București îi anulează lui Adamescu Jr. mandatul de arestare, pentru ca mai apoi instanța ierarhic superioară să desființeze hotărârea.

Un judecător de la Tribunalul București a desființat de două ori, pe parcursul anului trecut, mandatul european de arestare emis pe numele lui Alexander Adamescu: o dată la cererea avocaților inculpatului, pe data de 03.03.2022, iar a doua oară din oficiu, pe data de 13.12.2022.

Procurorii DNA au contestat hotărârea de fiecare dată, iar Curtea de Apel București s-a pronunțat în sensul desființării încheierii și a menținerii mandatului de arestare.

Ultima decizie cu privire la Alexander Adamescu a fost pronunțată joi, 23 februarie, când doi magistrați au decis:

  • Admite contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA – Structura Centrală împotriva încheierii din data de 13.12.2022 pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti.
  • Desfiinţează integral încheierea contestată şi rejudecând: Respinge, ca nefondată, sesizarea din oficiu formulată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti privind revocarea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Adamescu Bogdan Alexander.
  • În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23.02.2023”, se arată în minuta instanței de control judiciar.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*