Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a Procurorului General și al noului șef al DNA

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 30 martie 2023, decretete de numire a procurorilor – șefi ai DNA și ai Parhetului ÎCCJ.

– Decret pentru numirea domnului Alex-Florin Florenţa în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe o perioadă de 3 ani;

– Decret pentru numirea domnului Marius-Ionuţ Voineag în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, pe o perioadă de 3 ani.

Ministerul Justiției i-a propus pe 27 februarie pe Alex Florin Florența pentru funcția de procuror general al PÎCCJ și pe Marius Ionuț Voineag pentru funcția de procuror șef al DNA.

„Propunerile pentru funcția de Procuror General al PÎCCJ și Procuror Șef DNA sunt următoarele: Alex Florin Florența pentru funcția de Procuror General al PÎCCJ; Marius Ionuț Voineag pentru funcția de Procuror Șef DNA. Propunerea pentru funcția de Procuror Șef al DIICOT va fi anunțată în perioada următoare, după finalizarea analizei candidaturilor”, a anunțat luni, într-un comunicat, Ministerul Justiției.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*