Judecătorii români iau în calcul emiterea unui ordin european de anchetă pe numele Elenei Udrea

Judecătorii de la Înalta Curte iau în calcul emiterea unui ordin european de anchetă pe numele Elenei Udrea, fostul ministru fugar al Turismului, pentru a putea audia prin videoconferință în dosarele pe care aceasta le mai are în România, în eventualitatea în care procedurile de extrădare se prelungesc în Bulgaria.

Dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2009 – în care Elena Udrea a primit pe fond o pedeapsă de 8 ani de închisoare – a fost amânat, joi, 14 aprilie, din cauza lipsei de procedură privind citarea acesteia.

La termenul de joi s-au prezentat spre a fi audiați în fața instanței martorii Angelica Rădulescu, Vasile Ivan și Octavian Artene, însă instanța a dispus amânarea pentru termenul din 26 mai.

„Emitem adresă către autoritățile bulgare pentru a comunica informații cu privire la situația juridică a inculpatei Udrea Elena după termenul de azi, pentru a vedea dacă emitem ordin european de anchetă sau nu”, a declarat judecătorul de la ICCJ.

În acest dosar este vizată și Ioana Băsescu, care nu a scos o vorbă la termenul de joi. Ea a primit pe fond o pedeapsă de 5 ani cu executare.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*