Judecătoria Carei: Proces reluat de la zero de două ori în aproape 12 ani

Un dosar de fond funciar este cel mai vechi proces aflat pe rolul Judecătoriei Carei, având aproape 12 ani. Două sentinţe ale magistraţilor careieni au fost casate de Tribunalul Satu Mare, cauza fiind trimisă spre rejudecare în 2011 şi în 2019. Poate a treia sentinţă va fi cu noroc şi nu va mai fi anulată de Tribunalul Satu Mare, informează opiniedecarei.com

Cel mai vechi dosar de pe rolul Judecătoriei Carei este dosarul 1638/218/2010**, având ca obiect fondul funciar, în care o femeie a dat în judecată Comisia locală Acâş de aplicare a legilor fondului funciar, pe fostul primar al comunei Acâş, Gereb Nicolae, Comisia judeţeană Satu Mare de aplicare a legilor fondului funciar, OCPI Satu Mare şi pe prefect, în calitate de preşedinte al Comisiei judeţene de aplicare a legilor fondului funciar. Alţi doi bărbaţi, probabil fraţi, au calitatea de intervenienţi în dosar.

Sentinţa din martie 2011 a Judecătoriei Carei a fost casată de Tribunalul Satu Mare în acelaşi an, cauza fiind trimisă spre rejudecare. După şapte ani, în decembrie 2018, Judecătoria Carei a pronunţat o nouă sentinţă, care a fost casată din nou de Tribunalul Satu Mare în septembrie 2019, dosarul fiind trimis spre rejudecare. Din octombrie 2019, cauza se află din nou pe rolul Judecătoriei Carei.

Un alt dosar (1030/218/2013*), înregistrat în martie 2013, în care două persoane sunt judecate pentru că au înşelat mai multe bănci, se judecă de aproape nouă ani la Judecătoria Carei. Sentinţa penală a Judecătoriei Carei, pronunţată în martie 2014, a fost desfiinţată în iunie 2020 de Curtea de Apel Oradea, care a trimis dosarul la Carei spre rejudecare. Judecătoria Carei nu a terminat de rejudecat dosarul.

SURSA: opiniedecarei.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*