Italianul fără nicio calificare medicală care a operat zeci de românce a fost condamnat la închisoare cu executare

Medicul italian fals care a operat de zeci de ori în România fără a avea studii de specialitate a fost condamnat la închisoare cu executare.

Judecătoria Sector 1 l-a condamnat vineri, 29 noiembrie, pe Matteo Politi, la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare. Bărbatul a primit aviz de la Ministerul Sănătății și, astfel a putut să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină.

Matteo Politi a fost obligat să plătească 11.853 euro și 24.000 lei daune materiale și morale. Hotărârea poate fi contestată al Curtea de Apel.

Italianul este judecat de înșelăciune în formă continuată și simplă și de exercitarea fără drept a profesiei de doctor. În rechizitoriul procurorilor se notează că, începând din martie până în decembrie 2018, falsul medic ar fi operat 19 paciente, în cadrul clinicii la care lucra din Municipiul București.

În aceeași perioadă, bărbatul a indus în eroare nouă persoane cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică, pe care le-a operat și a primit, în schimb, sumele de 13.880 de lei și 10.150 de euro. Totodată, notează organele de urmărire penală, în septembrie 2018, Politi a păcălit alte două persoane, respectiv doi medici, cărora le-a spus că în scurt timp va fi proprietarul unei clinici, deși știa că acest lucru nu se poate întâmpla.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*