INFORMARE DE PRESĂ cu privire la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile

INFORMARE DE PRESĂ

cu privire la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Europene a Justiției Civile

Cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, celebrată pe tot cuprinsul Europei la data de 25 octombrie a fiecărui an, Consiliul Superior al Magistraturii, instanţele de judecată şi parchetele de pe lângă acestea organizează mai multe activități ce au ca scop apropierea justiției de cetăţeni, în vederea unei mai bune informări cu privire la drepturile acestora şi modalitatea de funcționare a sistemului judiciar.

În cadrul acestor evenimente, în data de 25 octombrie 2023, la sediul din Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141B, sector 6, Consiliul Superior al Magistraturii a invitat grupuri de studenţi din cadrul facultăţilor de drept din Bucureşti și de auditori de justiție din cadrul Institutului Național al Magistraturii, pentru a le fi prezentată organizarea sistemului judiciar, precum și modul de funcționare al justiției ca serviciu public și al Consiliului.

La aceeași dată, cetățenii interesați sunt așteptați să participe la evenimentele organizate de instanțele judecătorești şi parchetele din întreaga țară cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, care sunt anunțate pe paginile web ale fiecărei instituții.

Ziua Europeană a Justiţiei Civile este sărbătorită începând cu anul 2003 la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene şi este destinată cetăţenilor, studenţilor şi persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul justiţiei, scopul evenimentelor derulate fiind de a aduce justiţia în atenţia acestora  şi de a reaminti că sistemul judiciar își desfășoară activitatea în slujba cetăţenilor.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*