Începe procesul celei mai mari cantități de heroină capturată în portul Constanța

Dosarul celei mai mari cantități de heroină descoperită în Portul Constanța – 1,5 tone din Iran în valoarea de 45 de milioane de euro pe piața europeană – a primit „undă verde” de la Tribunalul București pentru începerea judecării celor 7 membri arestați în România. Christos Karatzias, liderul grec al grupării de traficanți de droguri, cere restituirea dosarului la DIICOT pentru refacerea anchetei, iar decizia definitivă aparține Curții de Apel București.

Christos Karatzias și ceilalți membri ai grupării – Alexandru Mitrea, Constantin Alexandru Dumitrache, Traian Dumitrache, Nicolae Adrian Ologu și Marius Cristian Maxim – au formulat contestații împotriva deciziei instanței ierarhic inferioare, iar Curtea de Apel București a rămas în pronunțare pentru data de 30.09.2022.

Ei se plâng de nereguli ale anchetatorilor și de nelegalitatea întocmirii rechizitoriului sub aspectul strângerii probelor și a descrierii faptelor.

Procesul celor 7 se desfășoară, momentan, în cameră de consiliu.

Unul dintre membri rețelei de traficanți de droguri a fost escortat în sala de judecată de Serviciul Acțiuni Speciale.

Liderul grupării, Christos Karatzias, se află în detenție în Olanda, dar asta nu l-a împiedicat să solicite, prin avocat, restituirea dosarului la DIICOT.

Pe data de 25.05.2022, Tribunalul București a constatat încheiată etapa de cameră preliminară, a confirmat legalitatea rechizitoriului și a dispus începerea judecății pe fond.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*