IMPORTANT: facturile la energie emise greșit vor fi recalculate, iar consumatorii nu vor putea fi debranșați până-n vară

Debranșările de la rețea ca urmare a neachitării facturilor la energie electrică și gaze naturale sunt interzise până-n vară, iar furnizorii care nu au aplicat schema de plafonare și compensare sunt obligați ca, în termen de 15 zile, să refacă facturile emise deja. Acestea vor fi recalculate și retrimise fără niciun fel de penalități, potrivit unei ordonanțe de urgență publicată azi în Monitorul Oficial.

Astfel, prin OUG 2/2022, publicată azi în Monitorul Oficial nr. 61, se introduc o serie de măsuri pentru protejarea consumatorilor casnici și instituțiilor publice, în contextul crizei din domeniul energetic care a dus la creșterea prețurilor. Prin urmare, consumatorii casnici nu vor putea fi debranșați de la rețea în situația în care nu și-au achitat facturile la energie și gaze naturale timp de 90 de zile, adică până la sfârșitul lunii iunie.

De asemenea, furnizorii care nu au aplicat schema de plafonare și compensare a prețurilor sunt obligați să refacă facturile în maximum 15 zile, iar acestea vor fi recalculate și retrimise înapoi spre consumatori fără niciun fel de penalități.

Odată cu introducerea ordonanței se supendă și obligația de plată a facturilor în curs de recalculare, până la emiterea noilor facturi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*