ÎCCJ a lansat noul motor de căutare care permite căutarea hotărârilor în funcţie de cuvinte cheie sau în funcţie de materia de drept.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anunţat, vineri, că a lansat noul motor de căutare a jurisprudenţei, pe platforma adiacentă site-ului său oficial, care permite căutarea hotărârilor în funcţie de cuvinte cheie prestabilite şi/sau în funcţie de materia de drept.

„În continuarea implementării Planului de digitalizare a instanţei supreme, adoptat în vara acestui an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lansat, vineri, noul motor de căutare a jurisprudenţei, pe platforma adiacentă site-ului său oficial – www.iccj.ro”, se precizează într-un comunicat al ICCJ.

Potrivit sursei citate, noul motor de căutare facilitează identificarea jurisprudenţei indexate a instanţei supreme, permiţând căutarea hotărârilor pronunţate de secţii şi de completurile de 5 judecători în funcţie de cuvinte cheie prestabilite şi/sau în funcţie de materia de drept. „Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pune la dispoziţia cetăţenilor un nou instrument prin care se asigură accesul acestora la jurisprudenţă, consolidând transparenţa actului de justiţie, în forma sa finală. De asemenea, noul motor de căutare contribuie la asigurarea caracterului unitar al jurisprudenţei, înscriindu-se în eforturile Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a îşi îndeplini misiunea constituţională”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*