Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, proiectele de lege controversate ale Justiţiei

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, proiectele de lege controversate ale Justiţiei.

Este vorba despre proiectul de lege privind statutul judecătorilor şi procurorilor, proiectul de lege privind organizarea judiciară şi proiectul de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Proiectele sunt inițiate de actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, în 2020, fiind, de-a lungul timpului, amplu dezbătute și criticate de magistrați și asociații civice.

Ministerul Justiţiei a anunțat săptămâna trecută că din nicio prevedere a proiectelor de modificare a legilor Justiţiei nu reiese că „se ignoră” caracterul obligatoriu al deciziilor Curţii Constituţionale a României.

Ministerul a transmis un comunicat de presă în care a făcut o serie de precizări după ce în spaţiul public au fost lansate acuzaţii în sensul că proiectele ar fi ”retrograde” şi ar fi încălcată sau chiar ”vândută” suveranitatea naţională în condiţiile eliminării din proiectul legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor a posibilităţii sancţionării disciplinare a judecătorului pentru nerespectarea deciziilor CCR, în favoarea aplicării unei dispoziţii obligatorii a dreptului Uniunii Europene.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*