Gestul diabolic al unui român. Și-a înscenat propria răpire ca să obțină bani de la mama sa: „Scapă-mă din asta, te rog eu!”

Un bărbat de 35 de ani a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare după ce și-a înscenat propria răpire pentru a o determina pe mama lui să îi dea 1.500 de euro, bani pe care femeia îi avea puși deoparte pentru o operație a soțului. Un complice al bărbatului a fost condamnat la închisoare cu executare, fiind recidivist.

Judecătoria Sectorului 5 București a pronunțat o primă sentință într-un dosar de șantaj în care au fost trimiși doi bărbați acuzați că au înscenat o răpire pentru a o determina pe o femeie să le transfere 1.500 de euro. Victima șantajului a fost chiar mama celui „răpit”.

Totul s-a întâmplat la începutul lunii ianuarie 2023. Cei doi bărbați se aflau într-un apartament din Voluntari unde consumau bere în momentul în care unul dintre ei i-a propus prietenului său de pahar „să o sune pe mama celui dintâi, să pretindă că este un fel de cămătar şi să îi ceară bani, pe motiv că inculpatul (n.r. „răpitul”) i-ar datora suma de 1.500 euro”.

După ce au făcut planul, fiul victimei s-a legat de picioare, iar prietenul său l-a legat de mâini și i-a pus la gură un căluș. Cei doi au realizat apoi mai multe înregistrări pe care i le-au trimis femeii. „Răpitorii” au amenințat-o pe femeie că dacă nu primesc 1.500 de euro fiul ei se va întoarce acasă „între patru scânduri”. „Mamă, scapă-mă din asta, te rog eu”, i-a transmis, la un moment dat, „răpitul” mamei sale.

Speriată, femeia a alertat Poliția, care au început cercetările pentru localizarea bărbatului „răpit”. Munca polițiștilor a fost ușurată chiar de „răpit”. Aflat în stare de ebrietate, bărbatul a sunat la 112 să reclame că a fost răpit și lipsit de libertate. Ajunși la fața locului, polițiștii și-au dat seama că cele sesizate nu se confirmă și l-au dus pe „răpit” la Poliție, unde a fost lămurită întreaga poveste.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*