George Simion (AUR) i-a cerut scuze publice lui Iulian Bulai (USR) pentru că l-a tras de urechi

George Simion, președintele partidului extremist AUR și liderul grupului deputaţilor AUR, i-a cerut scuze marţi, în plenul Camerei, deputatului USR Iulian Bulai pentru că l-a agresat, transmite Agerpres.  „Am vorbit cu domnul Bulai şi vreau să îmi cer scuze că l-am apucat cu degetele de ureche şi îi mulţumesc că a donat pentru românii din Cernăuţi”, a spus Simion.

Simion a mai fost acuzat și de ministrul Energiei, Virgil Popescu, că l-a agresat în fața plenului la moțiunea simplă împotriva acestuia.

Luni, deputatul USR Iulian Bulai ceruse sancţionarea liderului grupului AUR, George Simion, pe motiv că acesta l-a agresat fizic în timpul unei şedinţe de plen, Biroul permanent al Camerei transmiţând sesizarea la Comisia juridică pentru raport.

Potrivit sesizării depuse de Iulian Bulai, în timpul lucrărilor şedinţei din 22 martie, George Simion, care se deplasa prin sală, făcând o transmisie live pe Facebook, i-a adresat deputatului USR, care se afla pe scaun, câteva cuvinte şi apoi l-a „apucat cu degetele de ureche”. De asemenea, deputatul USR a susţinut că este „inacceptabil” comportamentul lui George Simion, acesta contribuind la „corodarea încrederii publicului larg în instituţiile constituţionale”.

Ţinând cont de toate temeiurile de fapt şi de drept invocate, apreciez că a avut loc o încălcare sancţionabilă a eticii şi deontologiei parlamentare, reglementată în dispoziţiile legale şi consider că este imperios necesară sancţionarea deputatului Simion George Nicolae. Este evident că lipsa unei sancţiuni va avea un efect încurajator pentru reiterarea unui astfel de comportament violent şi nedemn, motiv pentru care înaintez spre soluţionare prezenta sesizare”, se mai arată în document.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*