Fugarul Marian Zlotea, la un pas de a obține anularea condamnării. Cum i-a convins „maestrul de ceremonii” al PDL pe judecători să-i rejudece dosarul

Tribunalul București va dezbate, începând cu data de 24 mai, cererea de revizuire formulată de Marian Zlotea – unul dintre fugarii de lux ai României care se ascunde în Italia – după ce Curtea de Apel București a trimis dosarul spre rejudecare pe motiv că judecătorul fondului n-a analizat punct cu punct toate argumentele fostului șef ANSVSA.

Fostul europarlamentar PDL Marian Zlotea a fost condamnat pe 13 ianuarie 2021 la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru 28 de acte materiale de trafic de influență, luare de mită, 15 fapte de instigare la luare de mită și grup infracțional organizat.

Pe data de 23 februarie 2021 acesta s-a predat autorităților italiene, iar de atunci este în Italia.

După ce a fugit în Italia, Zlotea a cerut revizuirea condamnării, susținând că toți martorii de la proces au mințit, iar el are dreptate.

Pe 28 iulie 2022, Tribunalul București i-a respins lui Zlotea cererea de revizuire, arătând că martorii audiați, în număr de 16, nu au fost condamnați pentru mărturie mincinoasă pentru a se putea susține că este afectată legalitatea și temeinicia hotărârii pronunțate.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*