FOTO. Mafia lemnului din zona Careiului, pusă pe butuci. S-au confiscat mașini, drujbe și bani

Percheziții de amploare în zona Careiului! Concret, astăzi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare – Serviciul de Ordine Publică a efectuat 21 de percheziții domiciliare la sediul Ocolului Silvic Asociația Salcâmul Ciumești şi ale unor angajaţi ai acesteia, în municipiul Carei şi alte localităţi învecinate.

Concret, în cursul acestei zile, 17 martie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au organizat o acțiune, în municipiul Carei și în vecinătatea acestuia, într-un dosar penal vizând comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, delapidare, tăierea fără drept de arbori și transport ilegal de material lemnos.

Astfel, au fost puse în executare 21 mandate de percheziții domiciliare, emise de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Carei.

Perchezițiile s-au desfășurat la sediul unui ocol silvic, la domiciliile unor angajați ai ocolului, în municipiul Carei și în alte localități învecinate.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, au fost ridicate și indisponibilizate sume de bani în lei și valută, 7 autovehicule folosite pentru transportul materialului lemnos, mai multe motofierăstraie și 65,96 de metri cubi material lemnos.

Verificările în cauză sunt continuate sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, în vederea probării întregii activități infracționale.

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Poliției Municipiului Satu Mare, Biroului de Ordine Publică Satu Mare, Biroului de Ordine Publică Carei, Biroului de Investigații Criminale Carei, Poliției orașului Tășnad, Serviciului Operațiuni Speciale, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, Inspectoratului de Jandarmi al Județului Satu Mare.

Totodată, organele de urmărire penală au beneficiat de sprijinul omologilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, respectiv Inspectoratului de Poliție Județean Bihor- Serviciile de Ordine Publică.

”Facem precizarea că în cazul prezentat efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal
reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nicio situație să înfrangă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite Poliția Satu Mare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*