Fostul ministru Sebastian Vlădescu, condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare în dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța / Cristian Boureanu, 4 ani și 3 luni

Fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu a fost condamnat joi la 8 ani și jumătate de închisoare cu executare, în timp ce fostul parlamentar Cristian Boureanu a primit o pedeapsă de 4 ani și 3 luni, în dosarul în care au fost judecați pentru luare de mită şi trafic de influenţă în legătură cu reabilitarea unor tronsoane de cale ferată.

În același dosar, Mircea Costea (fost angajat la Ministerul Finanţelor şi fost director al Eximbank, cumnatul lui Mircea Geoană) a primit o condamnare de 7 ani de închisoare, Mihaela Mititelu (o apropiată de conducerea Companiei Naţionale CFR) – 4 ani de închisoare cu executare, iar Constantin Dascălu (fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor) – 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Potrivit DNA, dosarul are ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2005 – 2017, respectiv plăţi în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro de către o companie străină, cu titlu de comisioane, unor oficiali români în legătură cu încheierea şi executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate.

În aceeași perioadă Sebastian Vlădescu a fugit cu soția lui Cristian Boureanu – Irina. Vlădescu fusese nașul lor de cununie. Scandalul cu picanterii a fost considerat ceva mai interesant la acea vreme decât dosarul de corupție. În urmă cu o săptămână, actuala iubită a lui Cristian Boureanu – Cristina Bilciu declara la Antena Stars că vrea să se mute din România. Nu a precizat dacă va pleca singură sau cu iubitul său – care ar trebui să mai aștepte câțiva ani după gratii. Cine știe, poate chiar în aceeași cameră cu fostul naș.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*