Fost deputat PNL acuzat că a luat peste 5 milioane de euro mită, poate scăpa de închisoare

Fostul deputat PNL Marin Anton – pe vremuri liderul liberalilor din Giurgiu, judecat în prezent pentru o mită de 5,3 milioane de euro – cere rejudecarea dosarului de corupție în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Procurorul DNA a arătat în sala de judecată, marți, 22 martie, că faptele fostului deputat sunt pe cale să se prescrie.

Marin Anton a primit câte un an de pușcărie pentru fiecare milion de euro luat cu titlul de mită în 2009, pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pentru modernizarea Aeroportului „Henri Coandă”. Ideea i-a aparținut lui Mihai Adrian Ionescu, fost șef al unei direcții din CNADNR, care a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare, deoarece a recunoscut faptele.

Avocatul lui Marin Anton a arătat în fața Curții de Apel București că a depus o cerere prin care solicită rejudecarea dosarului pe fond, după ce a găsit un motiv de casare a deciziei. Apoi, avocatul a solicitat un termen pentru pregătirea apărării, deoarece – spune el – trebuie să aprofundeze chestiunea.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*