Emoții pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu. Instanța Supremă se pronunță joi în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

Elena Udrea şi Ioana Băsescu şi-ar putea afla, astăzi, 16 martie, pedepsele în dosarul finanţării campaniei electorale a lui Traian Băsescu din anul 2009.

Udrea este acuzată în acest dosar de instigare la luare de mită şi spălare de bani, în timp ce Ioana Băsescu este acuzată de instigare la delapida şi instigare la spălare de bani.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat pentru astăzi pronunţarea definitivă în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009.

Sentinţa de astăzi a judecătorilor este definitivă, iar decizia vine după două amânări de pronunţare.

Procurorii DNA au cerut pedepse maxime de închisoare pentru Elena Udrea şi Ioana Băsescu. De cealaltă parte, fiica fostului preşedinte a cerut achitarea, în timp ce Elena Udrea a invocat prescrierea faptelor.

La ultimul termen, avocaţii celor două inculpate au cerut încetarea procesului ca urmare a prescrierii faptelor, potrivit antena3.ro

Pe instanţa de fond, acolo unde procesul a durat şase ani, inculpaţii din dosarul finanţării campaniei electorale a lui Traian Băsescu au fost condamnaţi, după cum urmează:

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*