Dosarul cu cel mai mare prejudiciu descoperit vreodată în România a ajuns să fie anchetat și în Olanda

O ciudățenie existentă în actele dosarului cu cel mai mare prejudiciu din România, de peste două miliarde de euro, a determinat autoritățile române să ceară comisie rogatorie internațională și ordin european de anchetă pentru ca o societate, inculpată în cauză, să poată fi anchetată în Olanda.

Este vorba despre dosarul Lukoil, în care directorii Petrotel Lukoil Ploiești, dar și compania petrolieră au fost deferiți justiției pentru infracțiuni economice cu prejudiciu de 1.185.268.188,35 EURO şi 1.526.293.530,93 USD.

În timpul anchetei judecătorești au fost depistate informații confuze cu privire la Lukoil Europe Holdings BV Olanda, acționar majoritar și inculpat alături de SC PETROTEL Lukoil SA Ploiești în dosarul instrumentat încă din 2014 de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Se pare că o aceeași societate, la Lukoil Europe Holdings BV Olanda, ar deține două coduri de înregistrare (CUI) și adrese diferite. Este motivul pentru care procurorii au cerut instanței să aprobe un ordin european de anchetă pentru lămurirea acestei situații confuze. În baza acestui ordin, admis în data de 26 iulie 2022 de Tribunalul Prahova, autoritățile române vor cere omologilor din Olanda să verifice la Camera de Comerț din această țară statutul societății Lukoil Europe.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*