Dosar DNA: avocat ingenios dădea șpagă unui asistent medical ca să îi găsească clienți din spital

Un avocat din Baroul Mureş a fost trimis în judecată de procurorii DNA. El este acuzat că a determinat un asistent medical să-i ofere datele unor pacienţi, victime ale accidentelor rutiere, pentru a-i reprezenta în instanţă în schimbul unui procent din despăgubiri. Asistentul medical şi-a recunoscut fapta.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, avocat în cadrul Baroului Mureş, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată, conform News.ro.

”În cursul anului 2019, inculpatul, direct sau prin intermediul a două persoane, l-ar fi determinat pe Barabasi Csaba, asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (cu care procurorii au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei), să-i permită accesul la unele informaţii nedestinate publicităţii. Informaţiile priveau identitatea şi starea unor pacienţi internaţi în unitatea medicală, care au fost victime ale unor accidente de circulaţie”, a transmis, marţi, DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, pentru informaţiile furnizate, asistentul medical ar fi primit, de la avocat şi de la unul dintre intermediari, suma totală de 850 lei, precum şi alte foloase sub formă de servicii de consultanţă juridică de la avocatul inculpat.

”În baza informaţiilor obţinute în maniera de mai sus, inculpatul ar fi încheiat acte de reprezentare cu persoanele respective în scopul obţinerii pentru sine, pe lângă onorariu, a unui procent semnificativ (20%) din valoarea despăgubirilor ce urmau să fie acordate victimelor de către societăţile de asigurări, responsabile civilmente”, a mai precizat DNA.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*