Dorin Cocoș, Alina Bica și alții scapă de pușcărie dar sunt „arși” la buzunar! Decizia ÎCCJ

Fosta șefă a ANRP, Crinuța Dumitrean, precum și omul de afaceri Dorin Cocoș, au scăpat de dosarul penal privind despăgubirile supraevaluare acordate în 2011 rechinului imobiliar Gheorghe „Stelu” Stelian ca urmare a intervenției prescripţiei. Totuși, magistrații de la Înalta curte i-au obligat pe inculpați să plătească prejudiciul de peste 53 de milioane de euro.

Completul de 5 judecători de la ICCJ a soluționat definitiv, luni, 5 decembrie, dosarul în care Crinuța Dumitrean, Alina Bica, Sergiu Diacomatu, Dorin Cocoș și Gheorghe Stelian fuseseră trimiși în judecată de DNA cu privire la unul dintre „tunurile” de la ANRP.

În acest dosar, Crinuța Dumitrean a fost condamnată pe fond, tot de Înalta Curte, la 7 ani de închisoare, iar Dorin Cocoș la 3 ani de închisoare. Alina Bica, fostă șefă a DIICOT, fusese achitată pe fond, iar în privința ei decizia rămâne neschimbată.

Ca urmare a deciziei CCR pe tema prescripţiei, toți inculpaţii care au primit la fond pedepse cu închisoarea (cu executare sau cu suspendare) scapă de răspunderea penală, dar nu și de cea civilă.

Dorin Cocoș trebuie să achite 10 milioane de euro, sens în care i s-a pus sechestru pe avere.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*