Legea care scoate generali de „carton” din oportuniști la „foc automat”

Doi politicieni penali, doi sportivi în vârstă și un cântăreț de muzică populară dețin gradul de general în Armata Română, deoarece întrunesc condițiile unei legi din 1995, care poartă semnăturile unor politicieni din panoplia anilor ’90: Vasile Lupu și Oliviu Gherman.

În urmă cu nici doi ani, autoritățile din România au dat din colț în colț atunci când a venit pandemia și nu le era clar tuturor decidenților care e diferența între starea de urgență și starea de alertă.

Opinia publică nu a uitat cum Armata Română a fost scoasă pentru a patrula pe străzi cu vehicule blindate pe data de 25 martie 2020, când autoritățile au raportat 906 infectări cu virusul SARS-CoV-2 în 24 de ore. România era de o săptămână în stare de urgență, nivelul maxim în caz de pericol.

Starea de urgență avea să dureze 2 luni, timp în care au fost emise 12 Ordonanțe militare, deoarece România nu avea legi „croite” pe măsura amenințării unei pandemii și nici procedure foarte clare.

Un episod memorabil a fost cel al „izoletelor” care – deși s-au dovedit a fi depășite în decurs de câteva luni – au ajuns să fie produse și în România. Ludovic Orban a „tăiat panglica” cu mare dibăcie, iar MApN a emis un comunicat cu mare fast. În fotografie apare atât fostul, cât și actualul premier.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*