Doi americani, declarați nevinovați după ce au făcut 17 ani de închisoare. Despăgubirile pe care le vor primi

Doi bărbaţi care au petrecut aproape 17 ani în închisoare după ce au fost condamnaţi pe nedrept pentru tentativă de omor au fost declaraţi nevinovaţi joi de un judecător din California. Conform unei noi legi, statul trebuie să plătească fiecăruia câte 140 de dolari pentru fiecare zi petrecută în spatele gratiilor, adică aproximativ 900.000 de dolari, relatează The Guardian.

Verdictele pentru Dupree Glass şi Juan Rayford au încheiat un proces care începuse în octombrie, după ce o comisie a unei curţi de apel a statului le-a anulat în 2020 condamnările şi a decis că pot fi eliberaţi. Procesul a inclus o mărturisire dramatică a atacatorului real, Chad Brandon McZeal, un membru al unei bande care în prezent execută o pedeapsă pe viaţă pentru o crimă într-un caz fără legătură cu acesta.

Glass şi Rayford aveau 17 şi, respectiv, 18 ani când au fost arestaţi după ce, în 2004, au fost împuşcături în timpul unei altercaţii apărute într-un grup de adolescenţi într-o casă din Lancaster, la nord de Los Angeles. Două persoane au fost atinse de focuri de armă, dar rănile nu au fost grave, potrivit documentelor depuse la tribunal.

După ce judecătorul s-a pronunţat, joi, bărbaţii s-au îmbrăţişat între ei şi cu avocaţii lor. În afara tribunalului, ei au fost aclamaţi de membrii familiilor şi de susţinători. Rayford, strângând-o în braţe pe fetiţa sa, a spus că este un sentiment „uimitor” să vadă că în sfârşit cazierele lor au fost şterse şi reputaţia le-a fost restabilită.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*