Director de filială bancară, condamnat pentru că a furat din seif zeci de mii de euro

Bogdan Cărăușu, fost director al unei filiale bancare din București, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, printr-o decizie definitivă a Curții de Apel București, fiind găsit vinovat pentru delapidare.

Bărbatul a fost acuzat că a intrat singur în camera tezaurului de unde a furat 40.000 de euro și 100.000 de lei. Directorul filialei bancare nu a recunoscut fapta în fața instanței de judecată.

Lipsa banilor din seif a fost descoperită în data de 29 aprilie 2021, în momentul în care s-au prezentat angajații societății de transport valori pentru a ridica numerarul existent în agenția bancară.

După constatarea dispariției banilor, a fost demarată o anchetă internă, fiind vizionat în primul rând imaginile surprinse de camerele de supraveghere în încăperea unde se afla tezaurul unității bancare. Înregistrările video au arătat faptul că șeful agenției a intrat singur în camera unde se afla seiful, deși regulamentul bancar prevedea ca în acea zonă cu regim special să intre în același timp două persoane autorizate în acest sens.

În plus, felul în care era îmbrăcat în momentul în care se presupune că a sustras banii din seif, a atras atenția șefilor săi, dar și colegilor. Directorul își pusese peste sacou și paltonul, în ciuda faptului că în clădire era cald.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*