Decizie de referință a judecătorilor CAO: doar un inculpat a făcut contestație, dar au scăpat toți de arest

Decizie rar întâlnită a judecătorilor Curții de Apel Oradea în cazul unui dosar instrumentat de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în care au fost inculpați opt sătmăreni.

Conform informațiilor SatuMareJust, urmare a unei singure contestații formulate de către Sarosi Iosif, așa-zisul lider al unei grupări de traficanți de droguri – potrivit DIICOT – au fost eliberați toți ceilalti inculpați. Aceștia se aflau în arest la domiciliu, în urma unei decizii date în prealabil de către magistrații Tribunalului Satu Mare.

Soluția pe scurt a Curții de Apel Oradea: ”(…) admite contestaţiile formulate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare şi inculpatul Sarosi Iosif, împotriva încheierii penale nr. 89/JDL/25.11.2021 pronunţate de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare în dosarul cu nr. 2302/83/2021. Desfiinţează în parte încheierea atacată şi rejudecând: Înlătură dispoziția de luare (…) a măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Sarosi Iosif, Bogdan Sandor Fambastel, Silagyi Mădălin Lazăr, Marchiş Ioan Vasile, Pop Mark, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.11.2021 până la data de 24.12.2021, inclusiv. (…)”

Reamintim faptul că procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Satu Mare au efectuat un număr de 48 de percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate în cauză s-a reţinut faptul că gruparea infracțională era structurată în trei paliere bine organizate. Liderii grupării vindeau cannabisul către alți dealeri principali, care ulterior îl distribuiau către cei locali, către consumator ajungând să fie comercializat la prețul de 70 lei/gram, susțin procurorii DIICOT.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*