De ce nu te poți legitima cu poza buletinului. Amenda primită de un biciclist care a „îndrăznit” să plece de acasă fără acte de identitate

Un biciclist din Vâlcea a fost amendat cu 870 de lei pentru că nu avea buletinul asupra sa în momentul în care a fost oprit de Poliție. Chiar dacă polițistul îl cunoștea și a spus că poate aduce buletinul în două minute, biciclistul nu a scăpat de amendă. În instanță, biciclistul a obținut transformarea amenzii în avertisment.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Râmnicu Vâlcea, un biciclist amendat cu 870 de lei pentru că nu a avut buletinul asupra sa și cu avertisment pentru că „circula pe partea carosabilă, chiar dacă avea acostament practicabil punând în pericol atât siguranţa sa, cât şi siguranţa celorlalţi participanţi în trafic” a contestat sancțiunea în instanță, cerând anularea procesului-verbal sau transformarea amenzii de 870 de lei în avertisment.

În proces, biciclistul a arătat că „deși, le-a învederat agenţilor constatatori că poate prezenta cartea de identitate în două minute, prezentând totodată şi poză de pe telefon, aceştia au dispus sancţionarea sa contravenţională”.

Biciclistul a mai arătat că la momentul la care a fost oprit, se întorsese din vacanţă, actele sale fiind în bagaje, iar unul dintre agenții de poliție îl cunoștea. În privința circulației pe partea carosabilă, biciclistul a arătat că „acostamentul este unul periculos, nefiind posibilă deplasarea cu bicicleta”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*