De ce a fost considerată „excesivă” o amendă de 10.000 de lei primită de o șoferiță blocată cu mașina pe plajă

O tânără amendată cu 10.000 de lei pentru că a intrat cu o mașină 4×4 pe plajă la Costinești, rămânând blocată, a obținut transformarea amenzii în avertisment. În proces, tânăra a arătat că este orfană de ambii părinți, este studentă și a suferit un transplant de ficat după ce a mâncat ciuperci otrăvite, incident în urma căruia tatăl ei a și murit.

Printr-un proces la Judecătoria Mangalia, o tânără amendată de Poliție cu 10.000 de lei pentru că a intrat cu mașina pe plajă în zona Epavei Costinești a contestat procesul-verbal solicitând anularea sancțiunii sau transformarea amenzii în avertisment.

În proces, tânăra a arătat că „maşina cu tracţiune 4×4 nu a staţionat, ci s-a împotmolit în nisip deoarece, din greşeală, a schimbat o treaptă, s-a speriat şi în loc să apese frâna a apăsat acceleraţia şi a pătruns pe nisip”. „Am vrut să ies, însă toate patru roţile au început să se înfunde în nisip şi nu am putut să ies. Am solicitat ajutor de la mai multe persoane, însă, autoturismul fiind prea greu, nu a putut fi mişcat”, a arătat tânăra, care a subliniat că mașina nu îi aparținea, fiind doar șofer.

Șoferița amendată de Poliție cu 10.000 de lei a mai arătat că „nu a produs nicio pagubă, nu a avut intenţia de a produce disconfort nimănui, este orfană de ambii părinţi, a suferit un transplant de ficat fiindcă a consumat ciuperci otrăvite împreună cu tatăl ei care ulterior a decedat, este studentă şi suma primită ca amendă contravenţională este exagerată şi nu are posibilitatea să o plătească”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*