Daune de sute de mii de euro pentru grefiere şi IT-işti care lucrează în condiţii improprii

Tribunalul Bucureşti a obligat Tribunalul Vâlcea şi Curtea de Apel Piteşti să plătească unui număr de 15 grefiere şi IT-işti de la Tribunalul Vâlcea daune morale de peste 250.000 de euro pentru condiţii improprii de muncă.

În procesul de la Tribunalul Bucureşti, grefierele şi IT-iştii din Vâlcea au cerut daune morale susţinând că „ îşi desfăşoară activitatea în condiţii total improprii, inumane, periculoase pentru sănătate şi înjositoare, nu numai pentru un grefier/specialist IT, ci şi pentru orice fiinţă umană, iar aceste condiţii le-au cauzat sau agravat afecţiuni ireversibile şi care le provoacă suferinţe permanente”. „De pantofi cu toc nici nu poate fi vorba” „Camerele au o suprafaţă mică, raportat la numărul de persoane, cu birouri lipite între ele şi culoare de acces de 0,30 m, numai pe o parte (împărţit cu colegul alăturat). Inevitabil, toţi sunt predispuşi la lovituri şi zgârieturi de fiecare dată când merg la imprimantă, dulapuri sau oriunde în afara spaţiului de lucru”, s-au mai plâns angajaţii. În cererea de chemare în judecată s-a mai arătat că spaţiile de depozitare a documentelor sunt insuficiente şi birourile inconfortabile.

„De asemenea, birourile sunt înţesate de tehnica electronică care generează radiaţii şi câmpuri electromagnetice si care prin funcţionare continuă sporesc tensiunea si gradul de disconfort, iar prelungitoarele şi cablurile de alimentare electrică sunt întinse peste tot. Nici nu se mai pune problema să poarte încălţăminte cu toc (cât de mic), întrucât majoritatea au avut accidente cu cablurile întinse peste tot, iar urcatul şi coborâtul scărilor cu braţele pline de dosare sau imprimante, scannere, în cazul specialiştilor IT ( chiar şi de zeci de ori pe zi) între parter (unde sunt sălile de şedinţă) şi etaj, le poate pune viaţa în pericol”, s-a mai arătat în cererea de chemare în judecată.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*