Darius Vâlcov, absent de la ultimul termen din Dosarul Tablourilor. Inculpat: „Vâlcov mi-a relatat la un pahar despre insistențele lui Vasile Blaga”

Procurorii DNA au cerut luni, 6 martie, condamnări cu executare orientate spre maximum prevăzut de lege pentru Darius Vâlcov și ceilalți inculpați din Dosarul Tablourilor, în timp ce avocații au solicitat soluții de achitare, iar decizia va fi pronunțată de Înalta Curte pe data de 6 aprilie.

Avocatul lui Darius Vâlcov a arătat că, in ipoteza unei soluții de condamnare, fostul ministru de Finanțe al PSD ar vrea să beneficieze de scăderea pedepsei la jumătate, deoarece a făcut un denunț la DNA.

Niciun alt detaliu n-a fost oferit la ultimul termen de judecată de luni cu privire la ultima „mutare” a lui Darius Vâlcov, care în argoul pușcăriașilor se cheamă „ face 19-le”. Asta de la prevederile articolului Legea 682/2002 care garantează înjumătățirea pedepsei pentru faptele celor acuzați dacă denunță la rândul lor alte infracțiuni.

Avocatul lui Darius Vâlcov a prezentat Completului de 5 judecători de la Înalta Curte un document și a arătat că ar fi vorba despre un denunț făcut de Darius Vîlcov în 2022 într-un dosar pe aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, apoi a solicitat ca dezbaterile finale să aibă loc la o dată ulterioară. Cum cererea a fost respinsă, procurorul de ședință al DNA a cerut emiterea unei adrese către unitatea de parchet, iar în ipoteza în care se confirmă existența acestui denunț, a solicitat instanței să facă aplicarea prevederilor art. 19 din legea citată.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*