Daniel Grădinaru, noul președinte CSM, Daniel Horodniceanu vicepreședinte

Judecătorul Daniel Grădinaru a fost ales președintele Consiliului Superior al Magistraturii, iar Daniel Horodniceanu, fostul șef DIICOT, a devenit vicepreședintele instituției. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de joi, 5 ianuarie.

Daniel Grădinaru a fost președintele Secției Penale a ÎCCJ. În trecut, a fost purtător de cuvânt al Curții de Apel București pe vremea când instanța era condusă de Lia Savonea. Este considerat un apropiat al ”eminenței cenușii” a CSM. A făcut parte din completurile care i-a achitat pe Călin Popescu Tăriceanu, Sebastian Ghiță sau Ludovic Orban.

Președintele Secției Penale a ÎCCJ a secretizat dosarul șefei ÎCCJ, Corina Corbu, și nu a permis presei să filmeze tablourile lui Darius Vâlcov sechestrate la Muzeul de artă.

Judecătorul Grădinaru s-ar fi implicat masiv și în stabilirea completului care îl judeca pe Liviu Dragnea.

Daniel Horodniceanu este fost șef DIICOT, protestatar împotriva modificărilor PSD la legile Justiției, membru al unei asociații de procurori active în acest sens. Vezi detalii despre cine e Horodniceanu aici.

Noul CSM care își începe activitatea anul acesta a fost ales în vara anului 2022, după o serie de contestații și controverse legate de modul de organizare a alegerilor.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*