Curtea Internațională de Justiție acuză Rusia de genocid! Primele audieri, pe 7 și 8 martie

Curtea Internațională de Justiție a informat Rusia, marți seară, că e acuzată de genocid și trebuie să se supună eventualelor sale ordonanțe. Primele audieri vor avea loc pe 7 și 8 martie.

Curtea Internațională de Justiție a transmis un comunicat prin care a informat Rusia că e acuzată de genocid. Speța a fost deschisă de Ucraina pe 26 februarie, iar Moscova e obligată „să acționeze așa încât orice ordonanţă a Curţii să poată avea efectele scontate”.

Primele audieri vor avea loc în 7 și 8 martie, informează AP.

După atacurile rusești asupra orașului Harkov, soldate cu zeci de morți în rândul civililor, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de crime de război.

Curtea Penală Internațională va lansa propria anchetă cu privire la aceste acuzații. Procurorul-șef Karim Khan a transmis că ancheta va viza și invazia din 2014, anul în care Rusia a anexat ilegal Peninsula Crimeea.

Forțele rusești „distrug infrastructura critică ce asigură apă, gaz și electricitate milioanelor de oameni din toată Ucraina. Autobuze civile, mașini și chiar ambulanțe au fost bombardate. Rusia face asta zi de zi în toată Ucraina”, a acuzat și Antony Binken, secretarul de stat al SUA.

Dată fiind această situație, Blinken a lansat ideea scoaterii Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*