Cunoscut avocat sătmărean: ”Interzicerea în restaurante a persoanelor nevaccinate, discriminatorie”

Cunoscutul avocat sătmărean Ciprian Ardelean susține – cu argumente juridice și o decizie a Curții de Apel Cluj – a precizat că interzicerea accesului persoanelor nevaccinate în interiorul restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor sau la diferite evenimente private ar fi discriminatorie. Iar această măsură are toate șansele să fie desființată de instanțele de judecată, respectiv de Curtea Constituțională.

Redăm mai jos declarația avocatului Ciprian Ardelean pentru SatuMareJust.ro:  

”Potrivit unui comunicat de presă din 17.09.2021 al Guvernului României, în ședința din aceeași zi, 17 septembrie 2021, a fost luată o Hotărâre de Guvern privitoare la anumite măsuri pentru desfășurarea de “activități” (așa le numeste comunicatul de presă) în localitățile în care incidența de Sars-coV-2 este 3/1000 și 6/1000 de locuitori, situația din prezent în Județul Satu Mare, respectiv va fi permisă participarea la evenimente doar a anumitor categorii de persoane care sunt vaccinate; care prezintă rezultatul negativ la test și a celor care au trecut prin boală (cu actele aferente).

Această Hotărâre de Guvern din data de 17.09.2021 are toate șansele să fie desființată de către instantațele de judecată sau chiar declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională pentru motive de discriminare în condițiile în care Curtea de Apel Cluj deja la data de 07.06.2021, prin Sentința Civilă cu nr. 166/2021, a dispus anularea unor măsuri aproape similare din Hotărârea Guvernului nr. 531/2021 exact pentru faptul că aceste dispozitii legale sunt discriminatorii. Să vedem care vor fi sancțiunile”.

Atașăm decizia Curții de Apel Cluj –> CLICK AICI

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Cunoscut avocat sătmărean: ”Interzicerea nevaccinaților în restaurante este discriminatorie!”
  2. Avocatul Ciprian Ardelean susține că interzicerea celor nevaccinați în restaurante ar fi discriminatorie - Dincolo de sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*