Cum să vinzi combustibil plătind cu cardul firmei. Un șofer din Satu Mare a fost condamnat cu suspendare

Șoferul unei firme din Satu Mare a vândut motorină cumpărată pe cardul societăţii direct de la pompă. Totul s-a întâmplat timp de 2 ani până când a fost prins şi trimis în judecată. Luna aceasta a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul a fost angajat în 2015 în calitate de șofer la o firma din oraș. În perioada 18.03.2016-28.05.2018, acesta a vândut ilegal cantitatea de 9.056 litri de  motorină, cauzând firmei un prejudiciu de 52.389 de lei.

În calitate de şofer, el trebuia să transporte marfă spre Mateszalka, Budapesta, Miskolţ, Nyiregyhaza din Ungaria, precum şi Bucureşti.

În faţa instanţei, şoferul și-a recunoscut parțial acuzațiile. El a spus că oferea ocazional spre vânzare, cu sume cuprinse între 3,50 lei – 4,00 lei/l, diferite cantități de combustibil, între 60-70 litri. El şi-a format o mică reţea, astfel că era așteptat de diferite persoane cu mașinile lângă pompa de alimentare, ocazie cu care le introducea motorina în canistre iar restul de motorină o introducea în autoutilitară.

Bărbatul a spus că nu îşi asumă cantităţile de motorină oferite spre vânzare în alte staţii de alimentare din alte oraşe, deoarece acolo nu avea prieteni. Anul trecut el a achitat firmei o sumă de 15.000 de lei repreyentând o parte din prejudiciul creat.

Șoferul a fost condamnat în această lună la 1 an și 5 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracțiunii de delapidare și plata sumei de 38.470 lei cu titlul de daune materiale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*