Cum au furat doi bărbați 32 de telefoane mobile. Unul și-a lăsat amprenta la locul faptei

Polițiștii din Sebeș au reușit să identifice unul din autorii unui furt care s-a produs în 60 de secunde. Doi bărbați mascați au intrat în incinta unui magazin de electrocasnice și au sustras 32 de telefoane mobile în valoare de aproape 40.000 de lei.

Furtul a avut loc în luna iunie 2018, dar dosarul a fost trimis în judecată abia în august 2022. Polițiștii au efectuat inclusiv o expertiză ADN pentru a da de urma unuia dintre cei doi autori.

Jaful a fost surprins de camerele de supraveghere ale magazinului, dar acest lucru nu i-a ajutat foarte mult pe anchetatori. Cele două persoane au forțat sistemul de închidere asigurare al celor două uși culisante, pătrunzând prin efracție în interiorul magazinului din orașul Sebeș.

Ulterior, s-au deplasat la o vitrină în care se aflau mai multe cutii cu telefoane mobile de diferite mărci, unde, prin aplicarea mai multor lovituri, au distrus sistemul de închidere-asigurare al acesteia și au spart geamul.

Din interiorul acestei vitrine au încărcat în plasele avute asupra lor un număr de 32 de cutii care conțineau telefoane mobile de diferite mărci după care au părăsit magazinul, toată acțiunea acestora desfășurându-se într-un interval de aproximativ 60 de secunde.

”În imaginile surprinse de camerele de supraveghere s-a constat faptul că dintre cele două persoane, una era îmbrăcată în haine de culoare închisă, iar în picioare purta încălțăminte de culoare închisă. Aceasta avea capul și fața acoperită cu un material textil de culoare albastră, iar în mâini purta mănuși de culoare albastră (cel mai probabil chirurgicale). Cea de-a doua persoană era îmbrăcată în haine de culoare închisă având pe ea o bluză/geacă de culoare închisă cu o dungă de culoare albă în partea de jos a acesteia, pantaloni de culoare închisă și încălțăminte de culoare albă, iar în mâini purta mănuși de culoare albastră (posibil chirurgicale)”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*