Cum a „spălat” Gabriel Sandu mita din Dosarul Microsoft. DNA îl vrea din nou în pușcărie pe fostul ministru: „Și acum crede că putea folosi banii după bunul plac”

Fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu – condamnat în 2016 alături de Gheorghe Ștefan „Pinalti”, Dorin Cocoș și Dumitru Nicolae „Niro” – află pe data de 27 martie dacă va fi achitat, dacă va scăpa prin prescripție sau, dimpotrivă, dacă va ajunge din nou la pușcărie, de această dată pentru modalitatea prin care a „spălat” șpaga din Dosarul Microsoft 1.

Înalta Curte a luat în discuție luni, 20 februarie, ultimul termen din dosarul în care Gabriel Sandu este judecat pentru ascunderea șpăgii de 2,1 milioane de euro.

În fața Completului de 5 judecători de la Înalta Curte, Gabriel Sandu a cerut să fie achitat și a susținut că banii erau, de fapt, un împrumut bancar, pe care îl contractase pentru dezvoltarea afacerii lui de familie, o păstrăvărie înființată încă din 1992.

În schimb, procuroarea de ședință a DNA a arătat că fostul ministru a pus la cale un mecanism complex de spălare de bani pentru a disimula șpaga din Elveția prin intermediul unor firme din Cipru, care la rândul lor au trimis sumele în România pe numele unor apropiați ai lui Gabriel Sandu.

Fostul ministru al Comunicațiilor și-a consolidat apărarea precis, în jurul anumitor ani, 2011-2012, astfel încât să se asigure că se înscrie în termenul de 8 ani al prescripţiei generale:

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*