Cum a fost învinsă Poliția de o vânzătoare de pepeni, „cocoșată” de amenzi! 4000 de lei, cadoul oamenilor legii

O producătoare de pepeni din Dolj, amendată cu 4.000 de lei (două amenzi de câte 2.000 de lei fiecare) pentru că a vândut pepeni din mașină, într-o intersecție, a obținut în instanță anularea sancțiunilor. Femeia a demonstrat că era autorizată să vândă pepeni.

IPJ Dolj a suferit o înfrângere usturătoare într-un proces deschis de o producătoare de pepeni amendată, prin două procese-verbale, cu suma de 4.000 de lei pentru că vindea pepeni într-o intersecție.

Totul s-a întâmplat în 13 august 2021. În mai puțin de o oră, o producătoare de pepeni care vindea marfa direct dintr-o autoutilitară aflată la intersecția a două străzi a fost amendată de două ori cu suma totală de 4.000 de lei. Femeia a fost sancționată în baza articolului de lege care prevede că „pe drumurile publice este interzis comerţul ambulant”.

Femeia a contestat amenzile în instanță arătând că este producătoare de pepeni și, pe baza certificatului de producător, a obținut autorizație de comercializare a pepenilor în locul în care a fost amendată.

La rândul său, Inspectoratul Județean de Poliție a cerut menținerea sancțiunilor arătând că „organele de poliţie nu au contestat în niciun moment dreptul intimatei-petente de a comercializa pepeni verzi si galbeni în acel loc, ci au constatat că modul în care aceasta o făcea încălca dispoziţiile legale în vigoare”.

„Fără putinţă de tăgadă, intimata-petentă nu a procedat la comercializarea pepenilor din rulote mobile, standuri mobile, chioşcuri mobile sau în vehicule special amenajate (cum prevede legea), ci direct din autoutilitara ce are o cu totul altă destinaţie decât cea folosită de către intimata- petentă, parcată si care stânjenea traficul”, a arătat IPJ Dolj în instanță.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*