Cum a fost declarată nevinovată o analfabetă acuzată că a făcut afaceri fictive de zeci de milioane de lei

Mandolina Stănescu, o femeie din Iași acuzată de evaziune fiscală prin metoda facturilor fictive și condamnată în primă instanță la nouă ani de închisoare a fost declarată nevinovată de Curtea de Apel Iași. Potrivit Ziarului de Iași, în proces femeia s-a apărat spunând că este analfabetă.

Potrivit sursei citate, Mandolina Stănescu a fost trimisă în judecată fiind acuzată că a efectuat, în 2013, achiziţii fictive în valoare totală de 35,7 milioane lei prin intermediul firmei sale, Logistic Metconf SRL. În acest fel, îşi mărise artificial cheltuielile, sustrăgându-se de la plata unui impozit pe profit de 1,34 milioane lei şi a unei TVA de 1,59 milioane lei.

Curtea de Apel Iași a decis că femeia acuzată de evaziune fiscală nu a produs niciun prejudiciu pentru că nu numai achizițiile raportate de ea erau fictive, ci și veniturile.

Potrivit Ziarului de Iași, cum firma nu vânduse nimic, nu colectase TVA şi deci nici nu se putea considera că îşi micşorase obligaţiile de plată a acestei taxe. „O societate comercială care declară achiziţii fictive, în mod logic nu are cum să vândă mărfurile ori bunurile care nu există în realitate, iar dacă declară în declaraţiile fiscale depuse la organele fiscale că ar fi efectuat livrări/vânzări, în mod evident aceste livrări/vânzări sunt declarate fictiv”, au decis judecătorii.

Ziare.com 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*